Velkommen til Kongsvinger Futsal Sportsklubb sin offisielle hjemmeside!
Følg oss på:

Historie


Prøv å skriv ordet ”fy søren ”på mobilen, hva dukker opp? Nemlig, Fy Posen. Det var nettopp slik vi fikk lagnavnet våres. Undertegnede og en kompis, ved navn Fredrik Sandberg satt å gjøglet en sen høst i 2004 om å ha med et lag i Coca Cola Cup. Dette var nemlig det første året det skulle arrangeres i hjembyen vår Kongsvinger.

Og selvsagt måtte vi ha med lag. Vi funderte lenge på hva vi skulle kalle oss. Det tok dager og uker. Tida gikk fort og det begynte nærme seg avspark i Storhallen.

Sandberg satt en kveld nede på hybelen å skrev en melding med mobilen, da ordet plutselig dukket opp. Han skulle skrive ”fy søren “. Men om man prøver det,så kommer ordet ”posen ”opp. Vi bestemte oss da for at laget vårt skulle hete Fy Posen IL. Et ganske uvanelig navn for en futsalklubb, men slik ble det altså. Fy Posen Idrettslag. Stiftet en sen høstdagdag i oktober 2004.

Så var vi alle spente på hvordan dette skulle utarte seg. Hva kom folk til å tenke, når de hørte Fy Posen over høytaleranlegget? Hva mener lagkameratene om navnet? Men, det var ikke så mange som brydde seg om navnet den gangen. Fy Posen IL måtte ut på markedet å se etter spillere som vi skulle ha med. Spillerne var så og si klare før lagnavnet ble offentliggjort, men det var noen spørsmålstegn.

Undertegnede, Chris, Randulf og Kjetil var de første som var mest gira på selve opplegget. Det var vi som startet jobben med å finne spillere. Tilslutt kunne vi telle et mannskap på opptil 11 spillere. Vi fikk tak i de spillerne som vi ønsket oss og alt var klart for å ha det gøy når det hele skulle sparkes i gang.

Coca Cola Cupen 2004 i Kongsvinger vant vi med en utrolig målforskjell på 46-0. Vi møtte selveste Jørn Karlsrud og Pål Håpnes i finalen. Dette ga oss mersmak til å fortsette videre. Fy Posen IL har etter den turnering vokst i populæritet og ikke minst i kvalitet. I dag har vi mange i stallen som spiller fotball på høyt nivå og satser fremdeles på fotball. Vi i Fy Posen IL er ute etter å skape et godt sosialt miljø og å ha det gøy når vi er ute spiller kamper. Vi er en gjeng som også synes det er veldig gøy å vinne fotballkamper og turneringer.

Fy Posen IL har kapret med seg hittil 2 pokaler hjem til Kongsvinger. Vi har den fra 2004 i Kongsvinger og en fra Stange 2006. Siden stiftelsen i 2004 har vi alle opplevd en hel masse moro sammen og mer skal det forhåpentligvis bli.

I senere tid har vi endret navn til Kongsvinger Futsal Sportsklubb. Det har sin grunn i at vi meldte oss på NFF sin futsalsatsning i 2007, i håp om å kapre en plass i Eliteserien i futsal. Målet om Eliteserie ble nådd sesongen 2009/2010, hvor vi rykket opp etter en nervepirrende helg i Ekeberhallen. Vi har nå spilt en sesong i Eliteserien, og ser frem i mot 2011/2012 sesongen.

Sportslig hilsen
Jermund Udnæseth