Velkommen til Kongsvinger Futsal Sportsklubb sin offisielle hjemmeside!
Følg oss på:

Siste kamp reddet Tromsø-helga

December 20th, 2014

Kongsvinger Futsal reise med en tropp på ti mann til Tromsø for å kjempe om til sammen ni poeng. Motstanderne for helga var på lørdag Tiller og vertslaget Sjarmtrollan, samt nyopprykkede Flamuri på søndag. Vi visste før vi reiste at det ville bli en tøff helg med tre kamper på to dager i en serie hvor det er veldig mange jevne og gode lag. Samtidig hadde vi god tro på å ta med oss alle ni poengene hvis vi klarte å komme opp på vårt toppnivå.

Kongsvinger Futsal 1-5 Tiller
Breivikahallen

Mål: Skolbekken
Gule kort: Linstad, Haugen og Kristiansen

Første kamp for helga var mot Tiller, som før denne runden lå på en 2.plass i serien. Vi gikk ut i et lavt og kompakt press defensivt og hadde god kontroll i starten av kampen. Vi fikk imidlertid noen skumle skudd i mot, men vi var også selv farlige frempå på noen kontringer. Det virket imidlertid litt slapt over hele linja i denne første omgangen, og vi kom aldri opp på det nivået vi bør forvente. Dette blir vi også hardt straffet for når det er spilt ca. 15 minutter, hvor Tiller går opp i en 1-0 ledelse ved Magnus Aaserud. Dette blir også stillingen til pause. I pausen bestemmer vi oss for å gå ut i et høyt press i 2.omgang for å se om vi kan skape noen flere sjanser enn i en svak førsteomgang. Vi starter omgangen veldig friskt og får utligningen allerede etter tre spilte minutter. Dette ved et hardt skudd av Ørjan Heiberg som blir reddet, men Martin Skolbakken plukker opp returen og setter  ballen kontant i nettaket fra kort hold. Vi er veldig aggressive i presset nå og føler at vi er inne i en god periode. I stedet for å gå opp i en ledelse, får vi imidlertid ett mål i mot, i noe som ser ut som en styring med hånda fra Michael Karlsen etter et Tiller-skudd bak i banen. Vi prøver derfor å gå i overtall og setter Christoffer Haugen som flyvende keeper. Dette lykkes vi ikke med å får både 1-3, 1-4 og 1-5 etter feilpasninger i overtall og skudd på åpent mål, noe som blir sluttresultatet i kampen. Vi får i denne kampen også noen merkelige avgjørelser i mot på denne kampen. Vi får korrekt avblåst et mål på stillingen 1-3 etter at vår keeper har vært borti ballen to ganger på egen banehalvdel. Dommerne får imidlertid ikke med seg dette og det blir store diskusjoner om de skal godkjenne målet eller ikke. Lenge etterpå velger dommeren i stedet å gi Haugen et gult kort for feil bytte med Khalid i forkant av målet og på pga. dette annullere målet. En svært omdiskutert avgjørelse, som gjør at Haugen må stå over neste kamp mot Sjarmtrollan på kvelden lørdag. I tillegg må Petter Linstad se neste kamp sammen med Haugen på tribunen på grunn av to gule kort. Vi taper denne kampen fortjent og vi gjør en dårlig kamp. Men føler samtidig vi blir hardt straffet av dommerne både med tanke på denne kampen og kommende kamp i forhold til suspensjoner.

Sjarmtrollan 4 – 1 Kongsvinger
Breivikahallen
Mål: Kristiansen
Rødt kort: Westerheim 

Vi visste i forkant av denne helga at det ville bli en svært tøff kamp mot hjemmelaget Sjarmtrollan, som skulle vise de mange fremmøtte tilhengerne sine fra Tromsø at de var et godt lag. I tillegg går vi inn i denne kampen med to suspensjoner på Christoffer Haugen og Petter Linstad, noe som gjorde at vi måtte spille kampen med for få spillere til å kunne ha to rekker. Vi startet også denne kampen i lavt press og planen var å satse på de mulighetene vi fikk på kontringer. Vi blir imidlertid presset langt tilbake på banen og blir straffet allerede etter fire spilte minutter, hvor Fredrik Wist setter ballen i mål bak Khalid. De første 15 minuttene er det stort sett spill mot ett mål, men Khalid står som en levende vegg bak. Vi kommer imidlertid litt mer med utover i omgangen og får noen farlige overganger. Det er også etter en overgang vi får vår utligning etter en god prestasjon av Ole Kristian Kristiansen ved 17 spilte minutter. Det tar imidlertid kun ca. 1 min før Sjarmtrollan svarer og går opp i en 2-1 ledelse ved landlagsspiller Tom Erik Bang-Kristiansen. 2-1 blir også pauseresultatet. Vi går også ut i et lavt press i andre omgang og Sjarmtrollan fortsetter overtaket fra 1.omgang. Men Khalid fortsetter å stenge buret. Vi er frempå på noen små-farlige kontringer, men det gir ingen uttelling. Vi valgte derfor etter en timeout å spille med flyvende keeper når det var igjen ni minutter. Dette resulterte dessverre umiddelbart i ett balltap og hvor Stian Westerheim pådrar seg rødt kort etter felling som bakerste mann. Dette gjør at vi må spille to minutter i undertall. Når det er igjen ett sekund av undertallsspillet og idet Ørjan Heiberg skal tre inn på banen, setter Tom Erike Bang-Kristiansen inn 3-1 for Sjarmtrollan. Når det er 4 minutter igjen øker Andreas Løvland til 4-1, noe som blir sluttresultatet. Vi taper fortjent denne kampen og vi kan nok takke Khalid Hacham for at sluttresultatet ikke ble verre. Samtidig har vi på grunn av to suspensjoner få spiller tilgjengelige til denne kampen, noe som gjør at belastningen på de gjenværende spillerne ble veldig stor. Dette mot et hardtarbeidende og veldig løpsvillig Sjarmtrollan-lag.

Kongsvinger 6 – 4 Flamuri
Breivikahallen
Mål: Haugen x 2, Brenna, Skolbekken, Torgnesskar og Heiberg

Høydepunkter kan du se her.

På søndag var det klart for den siste og utrolige viktige kampen mot Flamuri. Ved tap i denne kampen hadde vi ligget nest sist med 7 poeng, men med seier ville vi ha bra heng på lagene i toppen av tabellen. Vi gikk inn til kampen med Stian Westerheim suspendert på grunn av rødt kort og Ole Kristian Kristiansen skadet etter kampen mot Sjarmtrollan. Dette gjorde at vi også til denne kampen hadde lite folk tilgjengelig. Vi var imidlertid svært gira på å få med oss 3 poeng fra Tromsø og ble enige om ofre alt for de poengene. Vi gikk som i det andre kampene ut i et lavt press fra start. Vi lå svært kompakt og jobbet godt for hverandre, noe som resulterte i mange gode overganger. Etter 6 minutter får vi også betalt for dette ved at Kim Brenna gjør alt selv på en kontring og smeller ballen opp i lengste hjørnet. Kampbildet fortsetter i samme spor, hvor Flamuri har en god del ball men hvor vi ligger kompakt og kontrer. Etter 9 spilte minutter øker Martin Skolbekken til 2-0 etter et godt skudd fra syv meter. Flamuri reduserer imidlertid til 2-1 ca. to minutter seinere ved Fitim Azemi. Omgangen fortsetter i samme spor hvor Flamuri har en god del ball, men hvor vi stadig kommer på farlige kontringer. Etter 13 spilte minutter får vi frispark fra god posisjon hvor Ørjan Heiberg skyter mot mål og Henning Torgnesskar er på rett plass og styrer ballen i bål til 3-1. Flamuri reduserer imidlertid 2 minutter før pause ved Fitim Azemi, noe som blir pauseresultatet. Vi gjør en veldig god omgang, hvor vi ligger kompakt og får mange gode muligheter på kontringer. Vi bestemte oss derfor for å gå ut på samme måte i 2.omgang. Vi får en veldig dårlig start på denne omgangen, hvor Flamuri utlikner allerede etter 1 minutt ved Dinaj Shkodran. De går også opp til 3-4 etter fem spilte minutter ved Misim Meshim. Heldigvis klarer vi raskt å omstille oss og utlikner til 4-4 kun 40 sekunder seinere. Dette ved en innøvd innsparksvariant hvor Ørjan Heiberg skyter mot mål og hvor den så vidt er borti en Flamuri-spiller. Nå er vi godt inne i kampen igjen og vi får mange gode overganger. Etter 27 går vi opp i ledelsen til 5-4 ved Christoffer Haugen. Dette etter godt samspill mellom nevnte Haugen og Petter Linstad, hvor Haugen setter ballen kontant i Flamuri-målet. Etter 11 spilte minutter av 2.omgang ordner også samme mann 6-4. Flamuri prøver etter dette å skape et trykk mot oss, men vi ligger veldig kompakt og skaper mange store muligheter etter hurtig overgangsspill. 6-4 blir imidlertid sluttresultatet i kampen og vi tar med oss en særdeles viktig seier. Vi gjør en veldig god kamp, hvor alle løper for hverandre og legger ned en utrolig god innsats. Vi viser stor vilje i å gå på løp når vi kontrer, noe som gir oss mange gode sjanser. I tillegg ofrer vi alt foran eget mål. Vi må fortsette i samme sporet og ta med oss denne innsatsen etter juleferien. Da vil det bli flere 3-poengere i en utrolig jevnspilt serie.

Vil også til slutt berømme Sjarmtrollan og Troms Fotballkrets for et veldig godt arrangement denne helga. Vi gleder oss til å komme tilbake i begynnelsen av Februar.


Kommenter